портал в режимі тестування та наповнення
1545
Урядова гаряча лінія
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

«Близько 300 підприємств харчової і переробної промисловості вже впровадили і відчули переваги НАССР», - Владислава Рутицька

Опубліковано 04 грудня 2015 року, 10:29

«Близько 300 підприємств харчової і переробної промисловості вже впровадили і відчули переваги системи аналізу небезпечних факторів і контролю у критичних точках (НАССР). І ще 80 працюють над розробкою даної системи. Це близько 20 % від загальної кількості підприємств харчової промисловості, але враховуючи сучасні вимоги законодавства вже протягом наступних чотирьох років всі 100 % підприємств зобов’язані будуть мати впроваджену систему НАССР», - зазначила заступник Міністра.

Закордонна сільськогосподарська служба Міністерства сільського господарства США (FAS USDA) готова допомагати Україні в наданні програм для органів влади, що відповідають за безпечність продуктів харчування.

 

Про це йшла мова під час робочої зустрічі заступника Міністра з питань євроінтеграції Владислави Рутицької з представниками Міністерства сільського господарства США.

«Близько 300 підприємств харчової і переробної промисловості вже впровадили і відчули переваги системи аналізу небезпечних факторів і контролю у критичних точках (НАССР). І ще 80 працюють над розробкою даної системи. Це близько 20 % від загальної кількості підприємств харчової промисловості, але враховуючи сучасні вимоги законодавства вже протягом наступних чотирьох років всі 100 % підприємств зобов’язані будуть мати впроваджену систему НАССР», - зазначила заступник Міністра.

Законом України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» передбачено поетапне впровадження протягом 2017-2019 років системи НАССР на потужностях, які провадять діяльність з харчовими продуктами. В зв’язку з цим Мінагрополітики України вже розпочало і планує в наступному році організувати в кожній області проведення навчання з практичних аспектів впровадження системи НАССР.

«На сьогодні ми ведемо роботу щодо удосконалення законодавства у відповідності до найкращих міжнародних практик, а також у контексті європейської інтеграції України – до відповідних регламентів ЄС.

Зокрема, ми ведемо роботу щодо розробки підзаконних актів відповідно до Закону України "Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів", - підкреслила Владислава Рутицька.

«Такі зміни в українському харчовому законодавстві стосуються усіх операторів ринку, а в Україні суттєва частка ринку харчової продукції виробляється малими та середніми виробниками, то незабаром перед ними постане проблема відповідності новим вимогам. При цьому саме вони є найбільш чутливою групою виробників у перехідний період зміни законодавства. Таким підприємствам зазвичай бракує людських та фінансових ресурсів. Тому актуальним стане проведення семінарів та тренінгів по впровадженню системи НАССР для такої ланки операторів ринку», - додала заступник Міністра.

Довідково: Делегація Закордонної сільськогосподарської служби Міністерства сільського господарства США (FAS USDA) розпочала візит до України на початку грудня. Група проводить оцінку подальшої необхідності надання програм допомоги органів влади, що відповідають за безпечність продуктів харчування.

 

Прес-служба Мінагрополітики

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux